9 месеца щастие,  Мамешки работи

Митове за определяне на пола на бебето

Предполагам повечето майки (или бъдещи такива) поне веднъж в живота си са се сблъсквали с митове, легенди, ритуали, бабини диветини и т.н., за които се твърди, че определят пола на бебчето на почти 100%. Аз също съм се сблъсквала с такива и дори имах „честта“ да бъда опитно зайче на подобен експеримент (междудругото прогнозата се оказа правилна, но за това ще ви разкажа по-долу).

Как се определя полът на бебето?

Първо, преди да започна с всички щуротии, искам да кажа, че има само един единствен начин да се определи пола на бебето. И той е 100-процентов винаги. Искате да разберете какъв е? Най-долу съм го споделила. 

И все пак да споделя, че постът е направен с развлекателна цел. Не е нито информативен, нито сериозен!

В двата списъка, които следва да видите, съм извадила информация, която търсех под път и над път преди време. Нищо не е категорично като проучвания, това са просто твърдения на майки, които са преминали през бременността. Но всяка бременност си е напълно различна и информацията от списъците не е гаранция, че ще се случи същото и при вас. 

След като (вероятно) сте прочели горните „убеждения“, ви предупреждавам да не ги приемате като максима. Горните промени се отнасят за външния вид на майките, а надолу ще споделя останалите дивотии. Разделила съм ги в категории:

  • Промени при бащата
  • Други промени при майката
  • Тестове в домашни условия (тип бабини девитини)
  • Календари от китайци, маи и други такива любопитни народи
Особености при бащата:

Момиче е, ако:

Момче е, ако:

Други промени и особености при майката:

Момиче е, ако:

Момче е, ако:

Сега следват и всички тестове, изчисления, пресмятания, гадаеници и т.н. Моля, не се доверявайте на всичко прочетено.
Преди време бях споделила пост в социалните мрежи отново за митовете. Нека приемем, че прочетените по-горе митове са продължение на него.

Ето го и финала на поста. Има само 1 начин да сте убедени на 100% какъв е полът на вашето бебе. Случва се непросредствено след раждането 🙂

Всички митове, бабини поверия, пресмятания, календари и т.н. никога не могат да дадат сигурни резултати. А и според мен, полът на бебето не е от толкова голямо значение. Най-важното е да се роди живо и здраво. От там насетне, както е модерно в днешно време, то дори може самичко да си избере пола след навършването на пълнолетие.