Вкъщно,  Мамешки работи

Дезинфектанти за дома

Във времена на корони, пандемии, карантини и прочие трябва да полагаме нужната грижа не само за нас и за околните, ами и за дома ни. В днешния пост ви представям 3-те вида дезинфектанти, които ползвам. В следващи блог постове ще ви споделя по-подробна информация за тях.

Zoflora

Любимата ми Zoflora. За съжаление, все още не може да се открие по физическите магазини в България. Аз лично поръчах 12 опаковки в комплект от английския Amazon. И понеже това количество не е малко, повечето ги предвидих за Коледни подаръци на жените в семейството.

3 неща, които ми харесват в този дезинфектант:

  • Икономична опаковка – всичките дезинфектанти са концентрати, които се разреждат 1:40;
  • Трайният и уникален аромат;
  • Широкото им приложение;

Fabulosa

Отново от английския Amazon поръчах и тези дезинфектанти на Fabulosa.

Те са готови за употреба и не им е нужно допълнително разреждане. Единственото нещо, което ме разочарова при тях, беше начинът, по който ги бяха изпратили от склада им в Англия. Нито бяха обезопасени, нито сложени в аеропласт. Бяха просто в една кутия, в която от транспортирането едната бутилка дойде със счупена капачка и съответна разлята на половина. Но поне е ароматизирала склада на фирмата, чрез която поръчвам всичко.

3 неща, които ми допадат:

  • Лесната употреба – вадиш, пръскаш, забърсваш, прибираш;
  • Приятният аромат – оказа се и доста траен;
  •  Пулвелизаторната бутилка – качествени са шишетата и не е тайна, че ги използвам повторно като разреждам Зофлората вътре.

Медикс – универсален дезинфектант

Дезинфектантът на Medix е универсален. Може да се открие в почти всички магазини и супермаркети, в които продават препарати.

Харесвам повечето препарати на този бранд и затова реших да дам шанс и на този. Въпреки че летвата ми с предните 2 дезинфектанта е вдигната, този също не се оказа лош. 

2 неща, които ми допадат:

  • Универсален е, което го прави подходящ за дезинфекциране на почти всички повърхности
  • Ароматът му е приятен и докато се чисти с него не се налага да си запушвам носа. 

Сетих се, че имам една рецепта за домашен дезинфектант за ръце. Линка към рецептата може да откриете в бутона ‘Instagram post’