Вкъщно,  Мамешки работи

Дезинфектанти за дома

Във времена на корони, пандемии, карантини и прочие трябва да полагаме нужната грижа не само за нас и за околните, ами и за дома ни. В днешния пост ви представям 3-те вида дезинфектанти, които ползвам. В следващи блог постове ще ви разказвам кое как използвам и къде го използвам ♥

Zoflora

Любимата ми Zoflora. За съжаление, все още не може да се открие по физическите магазини в България. Аз лично поръчах 12 опаковки в комплект от английския Amazon. И понеже това количество не е малко, повечето ги предвидих за Коледни подаръци на жените в семейството.

2 неща, които ми харесват в този дезинфектант:

  • Икономична опаковка – всичките дезинфектанти са концентрати, които се разреждат 1:40;
  • Трайният и уникален аромат. 

Fabulosa

Отново от английския Amazon поръчах и тези дезинфектанти. Те са готови за употреба и не им е нужно допълнително разреждане. Единственото нещо, което ме разочарова при тях, беше начинът, по който ги бяха изпратили от склада им. Нито бяха обезопасени, нито сложени в аеропласт. Бяха просто в една кутия, в която от транспортирането едната бутилка дойде със счупена капачка и съответна разлята на половина. Но поне е ароматизирала склада на фирмата, чрез която поръчвам всичко.

Медикс – универсален дезинфектант

Този дезинфектант е универсален и може да се открие в повечето   супермаркети и магазини за  препарати. Медикс е една от любимите ми марки за препарати и преди време бях взела и този препарат за дезинфекция, за да мога да го тествам.

 

2 неща, които ми допадат в него:

  • Универсален е, което го прави подходящ за дезинфекциране на почти всички повърхности
  • Ароматът му е приятен и докато се чисти с него не се налага да си запушвам носа. 

Като стана на въпрос за дезинфектанти, се сетих, че имам една рецепта за домашен дезинфектант за ръце. Линка към рецептата може да откриете в бутона ‘Instagram post’ ♥