Детски работи,  Неголеми деца

Любими образователни занимания – част 1

Вероятно се питате защо съм кръстила това меню „интелигентни вещи“. Лафчето тръгна от моите Instagram stories и назовавам всички предмети и атрибути така. Причината е може би очевидна – тези занимания развиват умствения багаж на децата и съм твърдо ЗА повишаване нивото на интелект у всяко едно дете. Надявам се да съм ви полезна, споделяйки личния си опит с всевъзможни книжки, карти, пъзели, моливи и всякакви други подобни пособия.

В днешния пост ще ви споделя 5 от 10-те любими занимания на моето дете, което в този момент е на 2г2м.

Моливи и пастели

Откакто Дари тръгна на ясла, моливите ѝ станаха едно от най-любимите пособия за интелигентстване. Обикновено ги слагам пред нея, за да може сама да си избира цветовете и давам някоя книжка за оцветяване. В някои случаи предлагам обикновен бял лист, за да мога да запазя това произведение на изкуството в специална папка за такива изкуства.

Моливите и пастелите от снимката са от моето детство и стриктно са пазени 10-тина 15 години, за да може това наследство да бъде оползотворено до самия негов край. 

Книжка със стикери

Една от последните покупки на интелигентни вещи е тази книжка. Тя съдържа цели 80 стикера и има 80 точно опрелелени места, на които да се залепят.

Не знам каква е подходящата възраст, в която е удачно детето да се оставя само с нея, но със сгурност Дари не е на тази възраст. Когато се занимаваме с тази книжка, аз обикновено седя отстрани и давам насоки. Ако не го правя, обикновено всички стикери са залепени на една купчина, която после не става за повторно използване. 

Образователна книжка

Тази книжка също има стикери, които се лепят на определени места. Но повече се набляга над оцветяването с определени цветове.

Дари много харесва тази поредица и имаме още цели 5 такива книжки: противоположностите, цветовете, цифрите, моят ден и времето. 

На мен също ми харесва тази поредица, защото детето научава повече, разглежда, коментираме заедно, оцветява, залепя стикери и след това накрая има нещо като тест, който проверява какво е научило детето от книжката.

Книжка за оцветяване

Тази книжка струва не повече от 2 лева и върши прекрасна работа. Взимала съм я къде ли не с нас, защото е удобна по размер и се побира във всяка една раничка. Има и стикери, но не са за лепене на определени места.

Харесва ми, че страниците са бели, защото обикновено за такава цена се намират жълти с неприятна за оцветяване текстура. 

Ако се чудите къде може да я откриете – в най-близкия магазин на Пепко.

Книжка от любима поредица

Последното интелигентно занимание е тази книжка. Това несъмнено е една от любимите ми поредици за детски книжки.

Интересното при нея е, че е с повдигащи се капаци, които показват на детето „Защо, какво и как“. Има толкова богат избор на пазара от тази поредица, че детето може да научи най-важните си уроци в живота от тях. 

За да си сложа някакъв лимит и да не изкупя цялата поредица, направих списък на телефона си, в който съм извадила само тези заглавия, които са полезни за ежедневието на Дари в съответния момент. За сега имаме 13, но съм набелязала още 2-3, които в даден момент ще купя със сигурност.

♥ Втората част с останалите 5 образователни занимания може да откриете в бутона по-долу ♥