The List Lady,  Планиране

Моята страст – планерите

Една от най-големите ми мании в живота беше, а и понякога все още е, купуването на всевъзможни планери, органайзери, тефтери и прочие. В нас мога да си отворя спокойно една малка книжарница, защото имам и стабилно количество канцеларски материали.

От както се помня все пиша разни неща по тефтери и тетрадки. Най-много обичах да правя списъци. Обичам да ги правя и до ден днешен, но съм сигурна че съм вдигнала левъла от тогава поне малко. Не случайно близките ми казват „Деса-списъка“ и още по-малко случайна ми е и втората част от името в Instagram (the list lady). 

В този пост ще ви споделя кои са главните видове тефтерлъци, които ползвам в ежедневието си. А по-натам може да очаквате да ви разкажа за всеки по отделно и по-подробно.

1

В блог поста, в който ви споделям идеи за това как да си прекарате една приятна вечер насаме, бях опоменала The Activity Journal на MrsHinch. Тук ви споделям за другия любим, издаден отново от нея, тефтер. 

В него има празни страници със списъци като са насочени главно към чистенето на дома (или както тя го нарича – Хинчване). Могат да се открият:

  • Weekly Hinch lists – има обособени 7 празни места, в които се попълват дневните задачки, свързани с чистенето и оправянето, както и 8-ма колона, в която може да се направи списък с покупки за дома;
  • Tadaa lists – в тях се вписват вече свършените задачки и наистина ми доставя голямо удоволствие в края на месеца да видя колко неща съм направила, без дори да осъзная;
  • Fresh’n Up Fridays – Всеки петък има специално допълнително „освежаване“. Оставени са места за попълване на 3 задачки в 4 стаи от дома.
2

Любимият ми физически магазин за планери определено е Stradivarius. Там има толкова голямо разнообразие, че всеки би си намерил подходящ за нуждите и ежедневието планер. И най-хубавото е, че ги виждаш нагледно какво съдържание имат и как изглеждат отвън. Защото не винаги снимките съвпадат с реалността.

Планерите от снимката са наистина много добри.

  •  Черният е датиран за 2020 година. Яд ме е, че не успях да го използвам изцяло, а причината бе карантината и това, че не излизахме и съответно не поемах почти никакви ангажименти, които да вписвам вътре;
  • Този в средата беше супер удобен за чантата. С меки корици, бели и качествени листа и годишни, месечни, седмични и дневни местенца за попълване. А, беше и недатиран, което позволява попълването да започне по всяко време от годината;
  • Белият в дясно също е недатиран и подобен на черния, но и двата със спиралата са прекалено огромни и неудобни за носене в чанта.
3

Следващият вид тефтерлъци са тези, които са с чисто бели празни страници. Много харесвам такива, защото сама мога да реша кое как да изглежда и къде да е позиционирано. Отделно като залепя няколко цветни sticky notes и настроението на страницата се променя на секундата.

  • Този със спиралата го бях купувала от една известна книжарница в София. Предназначен е повече за рисуване и правене на скици, но освен това не пречи и да се пише в него. Станиците са му много меки и приятни и наистина с молив се пише най-приятно, но това няма особено значение за мен;
  • За този в средата предполагам, че във всяка една книжарница може да се намери подобен, защото е съвсем обикновена тетрадка, просто няма редове.
  • А зеленикавият го видях случайно в един супермаркет. Страниците му не са чисто бели, ами леко жълтеникави, но се пише приятно на тях. Отново няма никакви редове и ми харисва, че има много страници и дебела корица.
4

Тези са едни от най-практичните, защото могат да се презареждат с нови листа, както и да се правят всякакви други промени в подредбата. В големите книжарници и в различни сайтове могат да се закупят пълнители и по този начин тефтерът може да служи вярно на собственика си дълги години. 

Вероятно се питате защо имам цели 4? Три от тях са ми подарък, а един си купих преди много време, защото ми беше необходим за работа. 

Листовете на тефтерите са в 2 стандартни размера – голям и малък като за големите съм срещала повече разновидности пълнители.

5

Последният вид, който ще споделя в този пост с вас, са тези съвсем обикновени тетрадки с редове/квадратчета. Много обичам моментите, в които им вдъхвам животец и започват да изглеждат добре не само отвън.

А за целта си имам няколко чекмеджета с консумативи. Цветно тиксо, шарени лепящи листчета, всевъзможни цветни химикалки, перфоратори всякакви, стикери и какво ли още не..

Процесът, в който превръщам една на пръв поглед обикновена тетрадка в красив хартиен носител на определена информация.. Е, с този процес мога да се занимавам ден и нощ и дори да не ми писне.

Тепърва ще ви запознавам с тази част и страст в моя живот. Ако ви е интересно, stay tuned. А до тогава може да погледнете профила ми в Instagram и по-точно в highlight ‘lists+more“, където ще откриете доволно количество информация и предложения по тази тема ♥